Pelerinaj, Iasi 2015

1 August 2015

30 Iulie 2015.

Ora 5:30: In fata bisericii Sf. Arh., Poiana, Flamanzi este mare agitatie. Unul cate unul se aduna pentru a merge impreuna sa vizitam manastirile din judetul Iasi. 35 de persoane s-au alaturat familiei preotului Stefanuca Petru in frumoasa calatorie.

Ora 6:00: Am pornit la drum.

Ora 7:15: Am facut primul popas la Manastirea Miclauseni unde patru maici, fiice ale satului, ne asteptau cu emotie. Am vizitat Sf. Biserica, ne-am inchinat, maicile ne-au prezentat atelierul lor de pictura, dar si de croitorie, dupa care ne-au invitat sa luam micul dejun.

Ora 10:10: Manastirea Hadambu (monument istoric, 1659). Am ramas impresionati intr-un mod placut de intreg complexul monahal. Un preot ne-a povestit amanuntit istoricul manastirii dar si a monumentului istoric. Dupa care, am vizitat micuta "gradina zoologica" a acesteia.

Ora 12:00: Am facut popas pentru a ne lua masa de pranz.

Ora 12:30: Manastirea Galata (Petru Schiopu, 1582-1584)

Ora 13:00: Manastirea Cetatuia (1668-1672) Un preot ne-a invitat sa facem impreuna o rugaciune de calatorie si ne-au permis sa vizitam crama manastirii.

Ora 14:00: Manastirea Vladiceni. Am fost intampinati de un preot care ne-a invitat sa facem impreuna o rugaciune in capela de la intrare, dupa care am vizitat si manastirea.La plecare, toti am primit cate un CD cu predici si cate o carte numita "Calea Mantuirii".

Ora 15:00: Sfanta Mitropolie a Moldovei si Bucovinei. Cu o emotie aparte, pelerinii s-au apropiat de sfintele moaste ale cuv. Parascheva pentru inchinare. Toti enoriasii au scris acatiste si s-au rugat la Sfanta.Pelerinii si-au manifestat dorinta de a reveni, cand lucrarile se vor termina. In continuare, pelerinii au avut un program de voie de 1 ora si 30 minute pentru a lua masa si a admira imprejurimile.

Ora 17:00: Ultimul obiectiv a fost vizitarea Bisericii Sf. Trei Ierarhi.

Ora 17:30: Obositi, dar cu o multumire sufleteasca care li se citea pe chipuri am pornit inspre casa. 

Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns in sat la ora 19:00. Pelerinii au multumit parintelui pentru ziua petrecuta impreuna si si-au exprimat dorinta de a repeta aceasta experienta si in alte locuri.