Scurt Istoric

Istorie Decembrie 10, 2014

Întrucât Parohia Poiana - Flămânzi nu a avut biserica în mijlocul credincioșilor, ( aceștia folosindu-se de Biserica Pogorârea Sfântului Duh din Flămânzi, în prezent, Biserica Parohiei Flămânzi - Cordun) odată cu transferul meu ca preot paroh în această parohie (1992), împreună cu Consiliul Parohial din acea vreme am hotărât construirea unui locaș de închinaciune cât mai aproape de nevoile credincioșilor ( unii dintre ei mergând chiar și 5 kilometri până la biserică).

Astfel, in anul 1993, s-a pus piatra de temelie a noii biserici cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil impreuna cu un sobor de preoti in frunte cu pr. protopop Lucian Leonte - Botosani.                                    

Lucrarile au durat pana in anul 1999 cand pe data de 4 iulie a fost sfintita de I.P.S Daniel, actualul Patriarh al Romaniei.

Fondurile pentru constructia bisericii s-a obtinut in exclusivitate din donatiile credinciosilor.

Dupa sfintire si pana in prezent s-au adus si alte imbunatatiri cum ar fi: dotarea cu centrala termica, geamuri si usi termopan. S-au facut demersuri si s-a reusit obtinerea unui teren care s- a imprejmuit cu gard, actualmente servind ca cimitir. In curtea bisericii s-a construit o casa sociala care cuprinde: sala de mese, bucatarie, biblioteca - arhiva, birou preot si grup sanitar, fiind data deja in folosinta. Casa sociala urmeaza a fi sfintita.

Parohia Poiana beneficiaza si de casa parohiala.